Jakie mięso jest najzdrowsze?
Od lat nie możemy dojść do tego, jakie mięso jest najzdrowsze? Jest wiele rodzajów mięs, jednakże powszechnie uważa się, że jest to drób. Zawiera najmniej tłuszczu, a odpowiednio przyrządzone może go mieć jeszcze mniej. Niestety nie jest to często również dobre rozwiązanie. Okazuje się, że substancje chemiczne są wprowadzane w coraz większą ilość produktów spożywczych tym także do mięs. Zatem najzdrowsze mięso to takie, które kupimy z zaprzyjaźnionego gospodarstwa czy wyhodujemy sami. Takie, co do którego będziemy pewni, że nie jest „napędzane” chemią. To, co najbardziej nam szkodzi w każdym gatunku mięsa to właśnie substancje, które mają wzbogacać smak, ale także sprawiać, że zwierzęta przeznaczone do tego będą szybciej rosły i przybierały na wadze. Jest to niezwykle szkodliwe dla ludzi. Jeśli będziemy wybierać mięso zwierząt hodowanych w prawidłowy i tradycyjny sposób, to każde z nich ma swoje właściwość i walory smakowe. Powinniśmy, zatem szukać tego, co zdrowe i naturalne, a nasze życie będzie bezpieczne.